Pokrenimo Penpot zajednicu na našem jeziku!

(English translation at the bottom)

Ćao svima! Hteo bih da pokrenem konverzaciju na naškom jeziku, a nadam se uskoro i upoznam Penpot ljubitelje uživo! Nedavno sam postao Penpot ambasador i uskoro ću organizovati prvi meetup u Srbiji. Pre toga bih želeo da možda pokrenemo generalnu diskusiju na nešem jeziku i vidimo šta se kod koga trenutno događa.

Koristite li Penpot? Na kakvim projektima radite? Da li vam se sviđaju novi fičeri iz 2.17 verzije, novi rendering endigne, MCP server, novine u interfejsu - background blur, poboljšanja desnog panela?

Hi everyone! I’d like to start a conversation in our language and, hopefully soon, meet fellow Penpot enthusiasts in person!

I recently became a Penpot Ambassador, and I’ll be organizing the first Penpot meetup in Serbia. Before that, I thought it would be great to kick off a general discussion in our language and see what everyone’s up to.

Are you using Penpot? What kind of projects are you working on? What do you think about the new features in version 2.17, the new rendering engine, the MCP server, and the interface updates - background blur and the new right panel improvements?

1 Like

Moj najveći utisak je ostavio novi rendering engine, ugalvnom imam prevelike fajlove i orignalni render engine bi se blago zakucavao. Sad sve dosta lagano, mislim ima tu i tamo neki bag što je očekivati za beta verziju.

Inače sam oduševljen kako je Penpot implentira tokene i kom smeru se kreće sve.